top of page
Mindfulness

Stressvermindering door Mindfulness (MBSR) of volledig bewustzijn, deze techniek ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn in 1979. Het is de aanpassing van boeddhistische meditatie die tot doel heeft angst, stress, ziekte en pijn te bestrijden.

Meditatie gaat niet over ontspannen of niet denken zoals veel mensen denken. Maar eerder om de aandacht op een weloverwogen en gerichte manier te heroriënteren op een of meer aanwezige elementen zoals ademhaling, lichamelijke gewaarwordingen (met of zonder pijn),...

Deze observatie zal op een welwillende en niet-oordelende manier worden gedaan. Comfortabel liggend bedekt met een zeer warme plaid, gedragen door mijn stem die heel zacht zal zijn om je mee te nemen op ontdekking in je sterke innerlijk. 

La  praktijk volgens Christophe André raadt aan om ondanks momenten van dagelijkse stress niet te proberen aan dit moment te ontsnappen door afleiding (door aan iets anders te denken) of door actie (door op te gaan in de werk of vrije tijd). Integendeel, het gaat erom het te verwelkomen en te observeren in een bepaalde staat van bewustzijn en lichamelijk ontwaken, wat het mogelijk maakt om te voorkomen dat het verergert of symptomatisch en chronisch wordt.

IMG-20221002-WA0005.jpg
bottom of page