top of page
i105636-reflexologie-th.jpg
Voetreflexologie

De oudste sporen van voetzoolreflexologie komen tot ons via de Egyptenaren en vanaf de 4e eeuw in China. De voeten stellen het menselijk lichaam in miniatuur voor, alle systemen zijn daarin vertegenwoordigd. Harmoniseert het lymfestelsel, de bloedsomloop, de ademhaling, de spijsvertering, de urinewegen, het zenuwstelsel, het hormonale systeem... Reflexologie bestaat uit het samendrukken van reflexzones op zeer specifieke plaatsen op de voeten om heilzame reacties op te wekken. Het herstelt de natuurlijke zelfgenezende middelen van het lichaam.

Voetzoolreflexologie is gebaseerd op de energie van de organen maar ook op de chakra's en de meridianen.

De etherische oliën geassocieerd met de voetzoolreflexologiesessie doen wonderen bij energieblokkades, stress, slapeloosheid, voorbijgaande of chronische vermoeidheid, burn-out, darmtransit, huidproblemen, nervositeit, pijn en duizend andere ongemakken die ons dagelijks leven vergiftigen.

Deze aanpak stelt ons in staat verantwoord te handelen. We worden langzaam wakker om meer bewust te zijn van het leven, van wat er met ons gebeurt, om de link tussen alles te creëren. Eerder emoties temmen en verwelkomen dan ervoor weglopen of ervoor wegrennen. Dit natuurlijke medicijn probeert het lichaam te helpen zijn functies uit te voeren. Kortom, het ondersteunt het biologische proces van zelfgenezing.

bottom of page